שקשוקה מוקרמת עם טחינה ושום קונפי

מתכון מגניב של שקשוקה בתנור מוקרמת עם טחינה ובתוספת של שום קונפי, בתאבון.
homepage

מתכון מגניב לארוחת בוקר מפנקת.
מצורפים תמונות להדרכה צמודה בכל שלבי המתכון.
זמן הכנה 30 – 45 דקות.
מתאים ל 2 סועדים.
בתאבון !


מצרכים :

  • 10 שיני שום שלמות.
  • 5 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות.
  • שמן זית.
  • כוס טחינה מוכנה..
  • תבלינים : מלח, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, קורט מכל אחד.
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות דקות.
  • 4 ביצים.

כלים נדרשים:

  • מחבת שאפשר להכניס לתנור.
  • או תבנית אפייה.

אופן הכנה:

  • מניחים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
  • מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים כדקה, עד שהשום מקבל גוון שחום.
  • מוסיפים את התבלינים והצ'ילי ומטגנים כחצי דקה.
  • מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב.
  • מבשלים על אש בינונית כ 15 דקות או עד שהעגבניות רכות.
  • טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל שחור.
  • מעבירים את השקשוקה שלנו לתבנית חסינת אש.
  • שוברים 4 ביצים במרווחים אחת מהשנייה.
  • בוזקים מעל הכל את הטחינה שהכנו מראש.
  • מוסיפים עלי פטרוזיליה טריים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לאש בינונית ל 15 דקות.
  • מגישים חם עם לחם טרי וסלט ירקות.
פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp
השארת תגובה

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן