שקשוקה בלקנית

ארוחת הבוקר לעולם לא היתה טעימה כל כך ! שקשוקה בלקנית חריפה ומעושנת, בתאבון.
שקשוקה בלקנית -דף הבית

ארוחת הבוקר לעולם לא היתה טובה כל כך!
מתכון מדהים לשקשוקה בלקנית חריפה ומעושנת, בתאבון.

מצרכים:

  • עגבניות – 1.5.חתוכות לקוביות.
  • ביצים – 2.
  • חציל – 1 קטן.
  • זיתים ירוקים מגולענים – 5 יח'. (אני משתמש בזית סורי).
  • פפריקה מעושנת – 1 כפית.
  • פפריקה מתוקה – 1 כפית.
  • שאטה צ'ילי חריף – 1.5 כפית.(לא חובה).
  • שום – 2.
  • שמן זית.
  • מלח, פלפל שחור.
  • גבינת פרמז'ן – כמה פרוסות.

אופן הכנה:

  1. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1/1, מטבלים בשמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור חם ל 15 דקות.
  2. פורסים את השום ומטגנים עם שמן זית על אש נמוכה, בצורה זו השמן סופג את טעמי השום.
  3. מוסיפים את החצילים שחרכנו בתנור וממשיכים בטיגון באש בינונית, אש חמה מידי תשרוף את השום.
  4. מוסיפים תיבול: פפריקה מעושנת,פפריקה מתוקה, צ'ילי חריף, מלח, פלפל שחור.
  5. מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב.
  6. מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ 15 – דקות, או עד שהעגבניות התרככו אך לא התפרקו.
  7. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  8. שוברים שני ביצים, מעל כל ביצה מפזרים מעט פלפל שחור ושאטה צ'ילי.
  9. סוגרים במכסה.
  10. לביצים רכות מבשלים כ 7 דקות על אש נמוכה, לביצים קשות 12.
  11. שהביצים הגיעו לדרגת עשייה רצויה, מפזרים שבבי גבינת פרמז'ן על השקשוקה ומגישים מיד.
  12. להגיש עם לחם שיפון איכותי.
  13. בתאבון.

רוצים עוד ?
מתכון לשקשוקה צ'רקסית בלי עגבניות, ללקק את האצבעות.

פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp
השארת תגובה

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן