המתכון הבא מיועד לכל אוהבי המתוק שבניננו.
השילוב של הגזר המגורד וחתיכות הגמבה המתוקה במתכון זה יוצר לנו חוויה מתוקה ונעימה שמעוררת לנו את הבוקר בצורה הטובה ביותר.
חומרים :
- 3 עגבניות חתוכות גס.
- 1 גזר מגורד.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 1 בצל קצוץ.
- 3 ביצים.
- שני כפות רסק עגבניות.
- צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה.
- 1 גמבה חתוכה לרצועות.
- רבע כוס שמן זית.
- חצי כפית פפריקה אדומה.
- כפית סוכר.
- מעט מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה :
-
במחבת קטן שופכים את שמן הזית והבצל ומטגנים כ 5-דקות על אש גבוהה, עד להזהבה חלקית של הבצל.
- מוסיפים את הגמבה והגזר וממשיכים לטגן קלות.
- מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים היטב, ממשיכים לטגן על אש גבוהה כ – 5 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומטגנים כ – 2 דקות נוספות.
- מוסיפים כשליש כוס מים, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, ומנמיכים לאש קטנה.
- בעזרת כף עושים גומה בשקשוקה ושוברים לתוכה ביצה, חוזרים על הפעולה 3 פעמים עם שלושת הביצים.
- מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ 10 – 15 דקות עד שהביצים מתקשות, אם רוצים ביצים רכות ממתינים 6 – 8 דקות.
- מורידים את המכסה וממשיכים לבשל כ – 5 דקות ל"ייבוש" הנוזלים המיותרים.
- בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים את הפטרוזיליה.
- מגישים בתוספת לחם טרי.
7 תגובות
לא מבינה איך לא הגיבו עד עכשיו לשקשוקה מעולה שכזו ??
בכל אופן,עשיתי את השקשוקה ואין ספק שזה ה-מתכון ! כ'כ טעים שזה לא יאומן! בעלי טעם ולא הפסיק להגיד אווו זה טעים אווו זה משהו משהו !! כ'כ אהב שביקש שאכין לו כל יום.זו באמת שקשוקה מצויינת ומומלצת בחום לכל מי שמחפש שקשוקה טעימה ופשוטה להכנה.
אגב,אם יש לכם עוד מתכונים כאלו מוצלחים,מפורטים ופשוטים אני יותר מאשמח אם תעלו אותם על גבי דפי האינטנרנט 🙂
תודה והמשך יום מקסים !
נראה מתכון טוב
לפי דעתי אפשר להוסיף קצת פיטריות כי לפטריות אין טעם
והם סופגות את הטעם של השקשוקה וזה רק יכול להוסיף
וואו מעולה אני רצה להכין לאחים שלי ולהוריםם 🙂
המשך יום מעולה 🙂
מאוד טעימה
ממש מצוין !=)
אהבתי מאוד כל הכבוד!
שקשוקה מדהימה באמת הכנתי עכשיו, אשתי פשוט ליקקה את האצבעות גמרה לי יותר מחצי מחבת שזה לא קורה בדרך כלל חח באמת אחלה שקשוקה כל הכבוד ותודה על המתכוןן !!!;)
אני לא בשלנית גדולה אבל וואו ! שקשוקה טעימה ברמות וקלה מאוד להכנה! ממולץ לכל אלו שלא אוהבים להסתבך במטבח