השקשוקה של אבא מיקי – חריפה אש!

שקשוקה נהדרת מבית אבא - חריפה אש !!!
שקשוקה אבא מיקי - פוסט

מתכון שקשוקה זה מובא במיוחד לכל אוהבי החריפות, כאלו שללא ההרגשה של הפה הבוער לא יכולים לסיים ארוחה.
אז יאללה להוציא מחבתות ולהתחיל לבשל.
ואל תשכחו להגיש עם כוס מים.
המתכון על אחריותכם בלבד !!!

מתאים ל 2 – אנשים.

מצרכים :

  • 6 עגבניות בינוניות מנוקות מגרעינים.
  • 4 שיני שום קצוצות.
  • כפית סחוג אדום.
  • פלפל ירוק טרי חריף.
  • קופסת רסק עגבניות 200 גר.
  • מלח, פלפל לפי הטעם.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • 4 ביצים.
  • 3 כפות שמן זית וכף שמן קנולה(לא חובה).

אופן הכנה :

  • מגרדים את העגבניות בפומפייה.
  • את הפלפל פורסים לפרוסות דקות, מוציאים מחבת בינונית ומניחים על אש גבוהה.
  • מוסיפים את שמן הזית ונותנים לו להתחמם כ – 2 דקות.
  • מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף (משאירים 4 עיגולים להמשך !) וממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ 2 דקות עד אשר מתחילים להריח ניחוח נפלא של שום שממלא את החדר.
  • מוסיפים את העגבניות שגירדנו ואת הסחוג ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, פפריקה מתוקה וממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ – 5 דקות.
  • מפלפלים וממליחים כנדרש.
  • מנמיכים את האש וממשיכים בבישול קל על אש קטנה כ 10 – דקות.
  • שוברים את ארבעת הביצים על השקשוקה במרווחים שווים.
  • על כל ביצה מניחים עיגול פלפל חריף ששמרנו מקודם.
  • מפלפלים קלות כל ביצה.
  • סוגרים במכסה וממשיכים בבישול כ – 5 דקות.
  • מוציאים את הביצים שהן עדיין מעט רכות והן מתקשות במהלך האכילה.
  • מי שרוצה ביצים קשות להשאיר עוד 5 – דקות על האש.
  • מגישים את המחבת הלוהט לשולחן ואוכלים ישר ממנו עם לחם טרי.
  • בתאבון.
פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp
14 תגובות
  1. שאלתיאל קוואק

    תגיד לאבא מיקי שהשקשוקה שלו באמת חריפה משהו אש 🙂
    ניסיתי ומצאתי את עצמי אוכל חצי ככר לחם רק בגלל החריפות….
    הזהרו לכם ושימו מינונים בהתאם לרמת החריפות אותה אתם אוהבים!

  2. עומר

    השקשוקה הכי טעימה שאכלתי בחיי
    חריפה כמו ששקשוקה באמת צריכה להיות.

  3. אורן

    זו שקשוקה אסלית על פי הספר, רק במקום סחוג אדום, שמים אריסה טוניסאית או פלפלצ'מה טריפולטאית.

    אפשר לגוון ולהוסיף מעל הבייצים כוסברה קצוצה, או עירית, מוסיף המון.

  4. יוסי שור

    תגיד לאבא מיקי שהשקשוקה שלו חריפה אחו שרמוטה,
    זה הדבר אחי טוב שקרה לפה שלי ושלכםםםםם
    תודה רבה על העונגג וכן ירבו מתכונים כאלה ואחריםםם

  5. shakshuka boy

    בא לי לבכות מרוב שזה טעים

  6. מורן

    יצא אחד הטעימים , כולם אהבו !!! אני הוספתי בולגרית מלמעלה, מוסיף המון מומלץ !!!

  7. שמעון (מישי)

    לא ניסיתי, לי יש את המתכון שלי.
    אבל אם אומרים כולם שזה טעים אז כנראה שזה טעים !!
    סחטיין אחי……אני מפרגן.

  8. אליאב

    מתכוןן פצצה שקשוקה אסלית כמו ששקשוקה צריכה להיות ממליץ להוסיף שמן זית וגבינה בולגרית למי שאוהב

  9. Amir

    awesome.I live in the USA and was looking for original shakshoka…this is the one. hot hot hot and that is how it should be.

  10. aviv

    מתכון פצצה
    פשוט שקשוקה קטלנית

  11. מישהו

    וואו זה השקשוקה הכי טעימה שאכלתי בדיוק בחריפות האהובה עליי נ.ב אני בן 12 ובישלתי את זה לבד

  12. תמיר

    שקשוקה חריפה אששש!!!!
    אבל הכי טעימה בעולםם

  13. אבישג

    מעולם לא אהבתי שקשוקה- לא של מסעדות ולא של בית, אחרי שהכנתי וטעמתי את השקשוקה שלך אבא מיקי- אין כמוך!! השקשוקה הכי טעימה בעולם!! תודה רבה!!

  14. חגית

    שקשוקה פצצה!

השארת תגובה

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן