שקשוקה קלאסית – 4 מנות

מתכון לשקשוקה קלאסית עם חצילים ופלפל חריף פרי יצירתו של הגולש אלי גרשון...
שקשוקה קלאסית - תמונות נוספות

המצרכים:

  • ¼ כוס שמן קנולה.
  • 4 ביצים.
  • 2 בצלים גדולים.
  • 1 חציל בינוני.
  • 1 גמבה גדולה אדומה.
  • 4 עגבניות גדולות בשלות.
  • 4 שיני שום.
  • 2 פלפלים חריפים.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • 2 קוביות תיבוליות שום פיטרוזליה.
  • 2 קוביות תיבוליות בזיליקום.
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם [אפשר במקום מלח אבקת מרק עוף לפי הטעם].
  • רצוי להישתמש בסיר שטוח בקוטר 26 ס"מ.

הוראות הכנה:

  • לקצוץ את הבצל לקוביות, את השום לפרוסות, את הגמבה לקוביות, [רצוי להכין מראש את המצרכים החתוכים].
  • לחתוך את החציל לקוביות לפזר מלח ולהניח מעל מסננת.
  • לטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • להוסיף את הגמבה ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות על להבה בינונית.
  • להוסיף את העגבניות, את השום, את הפלפלים החריפים את התיבוליות ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות על להבה נמוכה ומידי פעם לערבב.
  • טועמים ומטבלים בפלפל שחור ומלח לפי הטעם.
  • מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד לצבע חום בהיר.
  • מוסיפים את החצילים ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את הביצים  [יש לבדוק כל ביצה בכוס ולוודא שאין בה דם] מבשלים עוד 5 דקות ומכבים.
  • בתיאבון! אלי גרשון…
פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp
תגובה אחת
  1. לוי אורית

    אני מזהה טעמים משפחתיים

השארת תגובה

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן