שהביצה והעגבניה נפגשות על המחבת

שהביצה והעגבניה נפגשות על המחבת

הצבע והריח שמקבלת השקשוקה לא יכולה להיות טובה יותר מהרגע בו נפגשות הביצה והעגבניה על המחבת, אז נכון תאוריית השקשוקה אומרת שבישול פותר בעיות, מרגיע ואפילו גורם לשחרור הלחצים היום יומיים, אבל… מה יותר מרגיע מלראות את הביצה נשפחת לה בעדינות למחבת הלוהטת, שבתוכה העגבניות שבחרתם בכפידה אצל הירקן השכונתי. שהביצה נפגשת עם העגבניה על המחבת, זה אומר שהגיע הזמן להתחיל לערוך את השולחן, לסדר את הסכו"ם, לסיים להכין את הטחינה, לחתוך את הלחם, לטבל את הסלט ולהתכונן לארוחה מפנקת שתסגור לכם את הפינה בבטן. לא משנה איפה העיקר שיש שקשוקה אפשר לאכול שקשוקה לבד, עם בן או בת הזוג, עם חברים, לארוחת בוקר, צהריים וערב, במהלך חופשה בחול…בארץ ובכל מקום שתבחרו על הגלובוס, קיימים עשרות מתכונים לשקשוקה והקלאסית שבינהם בארץ ובעולם היא השקשוקה שבה מתחילים בטיגון קל של הבצל, מוסיפים עגבניות רכות וטריות, רסק עגבניות ובלי הגזמה, מים לפי מידה, ואז את הביצה שפוגשת את העגבניה על המחבת ויוצרת טעם משובח של קסם ישראלי שרק השקשוקה יכולה לתת. את הביציים מוסיפים לשקשוקה רק לאחר שהתבשיל מוכן ואין לשים את הביציים לפני הזמן, שקשוקה שעושים במהירות גם יוצאת פחות טעימה והרבה פחות איכותית, כי שקשוקה עושים באהבה או לא עושים בכלל. על הביצה והתרנגולת הביצים שאיתם אתם מכינים את השקשוקה צריכות להיות איכותיות…ולמה אתם שואלים?! כי להכין שקשוקה עם בייצים לא טריות זה לא הכי טעים, אבל בהחלט מומלץ לקנות ביציים טריות ישירות מהלול אם אתם רוצים לשדרג את הטעם הנפלא של השקשוקה, ואם אתם לא גרים במושב שבו יש לול אז גם ביציים טריות שהגיעו למכולת בבוקר מספיק טובות בשביל לקבל טעם מצויין וארוחה מפנקת. שיהיה בתאבון.

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: