שקשוקה מוקרמת עם טחינה ושום קונפי

שקשוקה מוקרמת עם טחינה ושום קונפי

מתכון מגניב לארוחת בוקר מפנקת.
מצורפים תמונות להדרכה צמודה בכל שלבי המתכון.
זמן הכנה 30 – 45 דקות.
מתאים ל 2 סועדים.
בתאבון !


מצרכים :

  • 10 שיני שום שלמות.
  • 5 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות.
  • שמן זית.
  • כוס טחינה מוכנה..
  • תבלינים : מלח, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, קורט מכל אחד.
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות דקות.
  • 4 ביצים.

כלים נדרשים:

  • מחבת שאפשר להכניס לתנור.
  • או תבנית אפייה.

אופן הכנה:

  • מניחים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
  • מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים כדקה, עד שהשום מקבל גוון שחום.
  • מוסיפים את התבלינים והצ'ילי ומטגנים כחצי דקה.
  • מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב.
  • מבשלים על אש בינונית כ 15 דקות או עד שהעגבניות רכות.
  • טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל שחור.
  • מעבירים את השקשוקה שלנו לתבנית חסינת אש.
  • שוברים 4 ביצים במרווחים אחת מהשנייה.
  • בוזקים מעל הכל את הטחינה שהכנו מראש.
  • מוסיפים עלי פטרוזיליה טריים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לאש בינונית ל 15 דקות.
  • מגישים חם עם לחם טרי וסלט ירקות.

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: