שקשוקה עם נקניקיות מרגז

שקשוקה עם נקניקיות מרגז

אתם מכירים את זה שבה לכם לאכול שקשוקה כארוחת צהריים, אבל מה לעשות זה לא מספיק בשביל להשקיט את הבטן שלכם ?
בשביל זה משדרגים את השקשוקה עם נקניקיות מרגז, ככה מתקבלת לנו השקשוקה הרגילה והטעימה אבל קצת יותר מעניינת משקשוקה רגילה.
השילוב של ההנקניקיות יוצר לנו חוויה מרגשת וחריפה בפה שפשוט עושה טעם של עוד…
רצוי להישתמש במחבת בעומק בינוני ובעלת תחתית רחבה.

מצרכים :

  • 2.5 קילו עגבניות קטנות ובשלות, חתוכות גס.
  • 1 ½ בצלים חתוכים לרצועות.
  • 9 – 11 נקניקיות מרגז חריפות מאיכות טובה.
  • 1 חבילה רסק עגבניות.
  • כף שמן זית.
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות.
  • חצי כף פפריקה מתוקה או חריפה.
  • חצי פלפל חריף – למי שרוצה אקסטרה חריף.
  • 8 – 10 ביצים.
  • 3 שיני שום קצוצות.
  • 2 כפיות סוכר.
  • מלח, פלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה :

  • לוקחים מחבת גדולה ועמוקה מספיק בשביל להכיל את כל העגבניות, שופכים את השמן והבצל מתחילים לטגן על אש גבוהה.
  • כעבור כמה רגעים מוסיפים את הנקניקיות, וממשיכים בטיגון על אש גבוהה עד שהנקניקיות מתחילות להוציא את השמן שלהן.
  • מוסיפים את הגמבה והשום, וממשיכים בטיגון כ – 10 דקות. (מי שרוצה פלפל חריף להוסיף בשלב זה)
  • אחרי שהגמבה מתרככת קלות מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן על אש גבוהה כ – 5 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות והפפריקה ומערבבים בזהירות בלי לשבור את הנקניקיות.
  • מערבבים היטב וסוגרים במכסה ל – 10 – 15  דקות עד שהעגבניות מתרככות ומגירות את כל הנוזלים.
  • פותחים את המכסה ובודקים, אם השקשוקה סמיכה עוברים לשלב הבא, אם דלילה פותחים את המכסה וממשיכים לבשל במכסה פתוח עוד 5 – 10 דקות.
  • לוקחים שני ביצים ושופכים לתוך תערובת השקשוקה ומערבבים היטב בזריזות, בשלב זה תראו את השקשוקה משנה צבע ומתקשה מעט.
  • בעזרת כף עושים גומה בשקשוקה ושוברים לכל גומה ביצה, מוסיפים את כל הביצים שנשארו לנו, ניתן להוסיף עד 8 ביצים, תלוי במספר הסועדים.
  • מפזרים מעל חצי מהביצים פפריקה חריפה ומעל חצי פלפל שחור.
  • סוגרים במכסה ומנמיכים את האש.
  • ממשיכים בבישול עד הגעה למידת עשייה רצוייה של הביצים, 5 – 7 דקות לביצים רכות, 9 – 12 דקות לביצים קשות.
  • מגישים עם המון לחם !
  • בתאבון.

3 תגובות על שקשוקה עם נקניקיות מרגז

  1. מאת רודיק:
    שלום,
    כבר פעם שניה שאני מכין את השקשוקה שלך ואני חייב לומר שהיא אחת הטובות שאכלתי בחיים.
    יותר טעים מבכל המסעדות האלה.
    תודה רבה רבה לך על המתכון, שבוודאי יככב אצלי בבית במשך שנים רבות.
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  2. מאת גיא:
    מתכון מצוין. הולך אצלנו חזק בשבת בבוקר .
    אנחנו מוסיפים גם תרד והמון שום.
    תודה.
  3. מאת ליאור:
    ויתרתי על סוכר וגמבה אבל מעולה !

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: