מתכון לשקשוקה עם גבינה בולגרית

מתכון לשקשוקה מדהימה בתוספת גבינה בולגרית וזעתר !!!
שקשוקה בולגרית 2

 

מצרכים :

  • 4 עגבניות.
  • 3 ביצים.
  • 3 שיני שום.
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זעתר.
  • כ 200 גר' גבינה בולגרית.
  • שמן זית.
  • כף רסק עגבניות.

הכנה מוקדמת:

  • 3 עגבניות מגרדים בפומפייה.
  • עגבנייה אחת חותכים לקוביות קטנות.
  • את השום לפרוס.
  • גבינה בולגרית חותכים לקוביות קטנות.

אופן הכנה :

  • מתחילים בהנחת מחבת בינוני על אש גבוהה.
  • מזליפים מעט שמן זית ומחכים מספר דקות שיתחמם.
  • מוסיפים את השום ומערבבים.
  • מיד לאחר הוספת השום מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  • מוסיפים פפריקה מתוקה וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים את העגבניות שגירדנו, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ – 20 דקות.
  • פותחים טועמים, מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.
  • מפזרים מעל רוטב השקשוקה את העגבניות שחתכנו לקוביות ואת הגבינה הבולגרית, לא מערבבים.
  • שוברים את הביצים מעל השקשוקה וסוגרים במכסה.
  • מפזרים מעט זעתר ופלפל שחור מעל כל ביצה.
  • מבשלים עד לרמת ריכוך רצויה של הביצים.

שידרוגים אפשריים:

  • לפני שהביצים מתקשות מוסיפים גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור כמה שיותר קרוב לגוף החימום.
    חשוב לזכור לבדוק עם ידית המחבת חסינה מאש.
  • בזמן טיגון הבצל ניתן להוסיף חצי גמבה אדומה או צהובה חתוכה לרצועות.

הצעת הגשה:

  • מגישים בצלחת עמוקה או במחבת ומפזרים זעתר ושמן זית בנדיבות.
  • להגיש בתוספת של לחם טרי מכל סוג.
  • ובתוספת של סלט מלפפונים וגבינת שמנת או קוטג'.
  • בתאבון.
פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד