מתכון לשקשוקה בפיתה

הפתרון המושלם לעשות שקשוקה לדרך, לעשות שקשוקה במיוחד לפיתה.
שקשוקה בפיתה - דף הבית

מצרכים :

  • 1 עגבנייה בינונית חתוכה גס.
  • חצי בצל קצוץ.
  • 1 שן שום פרוסה.
  • מלח, פלפל שחור.
  • כף שמן זית.
  • חצי כף רסק עגבניות.
  • חצי כפית זעתר.
  • 1 ביצה.
  • 1 פיתה.
  • מעט טחינה.

אופן הכנה : במחבת קטן מניחים שמן ובצל ומטגנים על אש גבוהה. מוסיפים את השום ואת העגבניות. מערבבים וממשיכים בבישול כ 10 דקות, תוך כדי ערבוב של העגבניות. מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב. מוסיפים חצי כף מים ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. מכנסים את השקשוקה בפינה אחת של המחבת. שוברים את הביצה מעל השקשוקה ובעדינות מפזרים את החלבון (הלבן) על כל שטח השקשוקה (כמה שמתאפשר תלוי בגודל הביצה. מפזרים את הזעתר מעל הביצה. מכסים ומעבירים לאש קטנה. ממשיכים בבישול כ 7 – 10 דקות עם מחבת מכוסה. פותחים את המחבת וממשיכים בבישול עד שהשקשוקה "מתקשה" ורוב הנוזלים מתאדים. דגש : חשוב ל"ייבש" את רוב הנוזלים, יותר מידי נוזלים יקרעו לנו את הפיתה. פותחים את הפיתה בעדינות וממלאים בשקשוקה (להשתדל להשאיר את הביצה שלמה). מוסיפים נגיעת טחינה. ובתאבון.

פייסבוק
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ללמוד להכין שקשוקה ב-3 דקות בלבד

תעשו לנו לייק? :)

גלילה לראש העמוד