שקשוקה בלקנית

שקשוקה בלקנית

ארוחת הבוקר לעולם לא היתה טובה כל כך !
מתכון מדהים לשקשוקה בלקנית חריפה ומעושנת,  בתאבון.

מצרכים:

  • עגבניות – 1.5.חתוכות לקוביות.
  • ביצים – 2.
  • חציל – 1 קטן.
  • זיתים ירוקים מגולענים – 5 יח'. (אני משתמש בזית סורי).
  • פפריקה מעושנת – 1 כפית.
  • פפריקה מתוקה – 1 כפית.
  • שאטה צ'ילי חריף – 1.5 כפית.(לא חובה).
  • שום – 2.
  • שמן זית.
  • מלח, פלפל שחור.
  • גבינת פרמז'ן – כמה פרוסות.

אופן הכנה:

  • חותכים את החציל לקוביות בגודל 1/1, מטבלים בשמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור חם ל 15 דקות.
  • פורסים את השום ומטגנים עם שמן זית על אש נמוכה, בצורה זו השמן סופג את טעמי השום.
  • מוסיפים את החצילים שחרכנו בתנור וממשיכים בטיגון באש בינונית, אש חמה מידי תשרוף את השום.
  • מוסיפים תיבול: פפריקה מעושנת,פפריקה מתוקה, צ'ילי חריף, מלח, פלפל שחור.
  • מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב.
  • מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ 15 – דקות, או עד שהעגבניות התרככו אך לא התפרקו.
  • מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  • שוברים שני ביצים, מעל כל ביצה מפזרים מעט פלפל שחור ושאטה צ'ילי.
  • סוגרים במכסה.
  • לביצים רכות מבשלים כ 7 דקות על אש נמוכה, לביצים קשות 12.
  • שהביצים הגיעו לדרגת עשייה רצויה, מפזרים שבבי גבינת פרמז'ן על השקשוקה ומגישים מיד.
  • להגיש עם לחם שיפון איכותי.
  • בתאבון.

רוצים עוד ?
מתכון לשקשוקה צ'רקסית בלי עגבניות, ללקק את האצבעות.

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: