מתכון לשקשוקה עם סלרי

מתכון לשקשוקה עם סלרי

מתכון חדש ומעניין בהשראת אניצ"ה שיהיה לכולם בתאבון!

מצרכים :

  • 4 עגבניות מנוקות מגרעינים וחתוכות לקוביות.
  • 3 ענפים של סלרי, להפריד את העלים מהגבעולים.
  • 2 שיני שום פרוסות.
  • 2 ביצים.
  • מלח, פלפל.
  • חצי כף רסק עגבניות.
  • כף וחצי קטשופ (לא חובה).
  • 3 כפות שמן זית.

אופן הכנה :

  • קוצצים את גבעולי הסלרי ומכניסים למחבת לטיגון קל על אש גבוהה.
  • מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון.
  • מוסיפים רסק עגבניות וקטשופ ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון.
  • מוסיפים כ חצי כוס מים, סוגרים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות, או עד שהעגבניות מתרככות ונוצר לנו רוטב עגבניות סמיך ועשיר.
  • מתבלים במלח, פלפל, בשלב זה ניתן אף להוסיף פלפל חריף לאוהבי החריף שביננו.
  • עם הרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף עוד מעט מים.
  • עושים שני גומות עם כף בלב השקשוקה ושוברים לכל גומה ביצה.
  • את העלים של הסלרי שנשארו לנו מהשלב הראשון קוצצים, ומפזרים מעל.
  • מכסים במכסה וממשיכים בבישול על אש קטנה כ – 7 – 12 דקות.
  • עם רוצים ביצים רכות יותר מחכים מעט פחות.
  • שיהיה בתאבון.

תוספות :

  • למתכון זה ניתן להוסיף גמבה למעוניינים.
  • ניתן להוסיף יותר קטשופ ופחות רסק עגבניות, לקחת בחשבון שהשקשוקה תהיה מתוקה יותר.

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: