מתכון שקשוקה של עופר, בחוף הבונים

מתכון שקשוקה של עופר, בחוף הבונים

אופן ההכנה של שקשוקה בים הוא פשוט וקל כמו כל שקשוקה, אך חשוב מאוד שבמהלך ההכנה יהיו ברשותך מספר אביזרים חשובים בשביל להוציא את המקסימום מהכנת שקשוקה בים, כגון: תבנית חד פעמית מאלומיניום בשביל למנוע חדירה של חול לשקשוקה במהלך הבישול.

תנאי הכנת שקשוקה בים הם לא קלים אך אפשריים, תהליכי ההכנה של השקשוקה שלי הם:

  • מכינים גזייה ודואגים שתהיה סגורה היטב מכל הכיוונים מפני רוחות החול של הים.
  • משמנים את המחבת.
  • חותכים 1 וחצי בצל ומטגנים למשך 5 דק'.
  • מוסיפים 2 שיני שום פרוסות דק דק בשביל לתת לשקשוקה את הטעם הרצוי.
  • חותכים 5 עגבניות רכות ומכניסים אותם לבישול לכ 10 דקות עד לריכוך מלא.
  • מוסיפים קופסת "רוטב לשקשוקה" סטנדרטית שאידיאלי לשימוש בים.
  • מערבבים היטב תוך כדאי בישול של כ 10 דק' עד רבע שעה.
  • מטבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחתיכת פלפל חריף בשביל הטעם.
  • לאחר הבישול שוברים כ 6 ביצים על המחבת ונותנים לביצים להתבשל כמו שכתוב בספר.
  • מכינים סלט ירקות קצוץ דק דק, חומוס בצד עם הפיתות שנשארו מהעל האש של לילה קודם לכן.
  • מגישים את השקשוקה ושיהיה בתאבון ושיזוף נעים.

תגובה אחת על מתכון שקשוקה של עופר, בחוף הבונים

  1. מאת שלומי:
    עופר מבשל שקשוקות אש…..

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: