מתכון לשקשוקה ירוקה

מתכון לשקשוקה ירוקה

מתכון קל וטעים לשקשוקה ירוקה מעודנת ומצויינת לארוחת בוקר.
ירקות ירוקים בריאים מאוד לגוף ומומלצים לצריכה יומיומית.
שיהיה בתאבון !
ואל תשכחו לספר לי איך יצא לכם :)

מצרכים:

  • 1 בצל – קצוץ.
  • חצי כרישה – קצוץ.
  • 1 זוקיני- חתוך לקוביות.
  • חופן קשיו קלוי.
  • 6 – 8 עלי מנגולד – חתוכים לרצועות.
  • חופן עלי תרד.
  • 5 עלי קייל (לא חובה).
  • 1 עגבנייה (לא חובה) – חתוך לקוביות.
  • 4 שיני שום – קצוץ.
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן – מגורדת.
  • לחם טרי וחם.
  • 3 ביצים.
  • מלח, פלפל, אורגנו.
  • חצי כוס – חלב שקדים או שמנת מתוקה או חלב סויה.
  • פטרוזיליה- קצוצה.

אופן הכנה:

  • מתחילים בטיגון של הבצלים (כרישה, בצל), כאשר מזהיב מוסיפים את השום והתבלינים.
  • מוספים זוקיני ומקפיצים מספר דקות.
  • מוסיפים עגבנייה וקשיו וממשיכים להקפיץ.
  • מוסיפים את עלי המנגולד והתרד ומקפיצים קלות.
  • מוסיפים חצי כוס חלב שקדים ומביאים לרתיחה.
  • בודקים שהקישוא רך, ומתקנים תיבול.
  • שוברים מעל 3 ביצים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעבירים לאש קטנה עם מכסה.
  • כשהביצים מוכנות, מפזרים גבינת פרמז'ן מגורדת, שמן זית מעולה ומגישים מיד.
  • למי שאוהב חריף אפשר להוסיף בסוף הבישול טבסקו, או פלפל חריף בתחילת הבישול.

רוצים עוד מתכונים לשקשוקה ?
מתכון לשקשוקה שלא תפסיקו לאכול.

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: