השקשוקה של אבא מיקי – חריפה אש !!!

השקשוקה של אבא מיקי – חריפה אש !!!

מתכון שקשוקה זה מובא במיוחד לכל אוהבי החריפות, כאלו שללא ההרגשה של הפה הבוער לא יכולים לסיים ארוחה.
אז יאללה להוציא מחבתות ולהתחיל לבשל.
ואל תשכחו להגיש עם כוס מים.
המתכון על אחריותכם בלבד !!!

מתאים ל 2 – אנשים.

מצרכים :

  • 6 עגבניות בינוניות מנוקות מגרעינים.
  • 4 שיני שום קצוצות.
  • כפית סחוג אדום.
  • פלפל ירוק טרי חריף.
  • קופסת רסק עגבניות 200 גר.
  • מלח, פלפל לפי הטעם.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • 4 ביצים.
  • 3 כפות שמן זית וכף שמן קנולה(לא חובה).

אופן הכנה :

  • מגרדים את העגבניות בפומפייה.
  • את הפלפל פורסים לפרוסות דקות, מוציאים מחבת בינונית ומניחים על אש גבוהה.
  • מוסיפים את שמן הזית ונותנים לו להתחמם כ – 2 דקות.
  • מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף (משאירים 4 עיגולים להמשך !) וממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ 2 דקות עד אשר מתחילים להריח ניחוח נפלא של שום שממלא את החדר.
  • מוסיפים את העגבניות שגירדנו ואת הסחוג ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, פפריקה מתוקה וממשיכים בטיגון על אש גבוהה כ – 5 דקות.
  • מפלפלים וממליחים כנדרש.
  • מנמיכים את האש וממשיכים בבישול קל על אש קטנה כ 10 – דקות.
  • שוברים את ארבעת הביצים על השקשוקה במרווחים שווים.
  • על כל ביצה מניחים עיגול פלפל חריף ששמרנו מקודם.
  • מפלפלים קלות כל ביצה.
  • סוגרים במכסה וממשיכים בבישול כ – 5 דקות.
  • מוציאים את הביצים שהן עדיין מעט רכות והן מתקשות במהלך האכילה.
  • מי שרוצה ביצים קשות להשאיר עוד 5 – דקות על האש.
  • מגישים את המחבת הלוהט לשולחן ואוכלים ישר ממנו עם לחם טרי.
  • בתאבון.

14 תגובות על השקשוקה של אבא מיקי – חריפה אש !!!

  1. מאת שאלתיאל קוואק:
    תגיד לאבא מיקי שהשקשוקה שלו באמת חריפה משהו אש :)
    ניסיתי ומצאתי את עצמי אוכל חצי ככר לחם רק בגלל החריפות….
    הזהרו לכם ושימו מינונים בהתאם לרמת החריפות אותה אתם אוהבים!

  2. מאת עומר:
    השקשוקה הכי טעימה שאכלתי בחיי
    חריפה כמו ששקשוקה באמת צריכה להיות.

  3. מאת אורן:
    זו שקשוקה אסלית על פי הספר, רק במקום סחוג אדום, שמים אריסה טוניסאית או פלפלצ'מה טריפולטאית.

    אפשר לגוון ולהוסיף מעל הבייצים כוסברה קצוצה, או עירית, מוסיף המון.

  4. מאת יוסי שור:
    תגיד לאבא מיקי שהשקשוקה שלו חריפה אחו שרמוטה,
    זה הדבר אחי טוב שקרה לפה שלי ושלכםםםםם
    תודה רבה על העונגג וכן ירבו מתכונים כאלה ואחריםםם
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  5. מאת shakshuka boy:
    בא לי לבכות מרוב שזה טעים
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  6. מאת מורן:
    יצא אחד הטעימים , כולם אהבו !!! אני הוספתי בולגרית מלמעלה, מוסיף המון מומלץ !!!
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  7. לא ניסיתי, לי יש את המתכון שלי.
    אבל אם אומרים כולם שזה טעים אז כנראה שזה טעים !!
    סחטיין אחי……אני מפרגן.
    קושי המתכון:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  8. מאת אליאב:
    מתכוןן פצצה שקשוקה אסלית כמו ששקשוקה צריכה להיות ממליץ להוסיף שמן זית וגבינה בולגרית למי שאוהב
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  9. מאת Amir:
    awesome.I live in the USA and was looking for original shakshoka…this is the one. hot hot hot and that is how it should be.
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  10. מאת aviv:
    מתכון פצצה
    פשוט שקשוקה קטלנית
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  11. מאת מישהו:
    וואו זה השקשוקה הכי טעימה שאכלתי בדיוק בחריפות האהובה עליי נ.ב אני בן 12 ובישלתי את זה לבד
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  12. מאת תמיר:
    שקשוקה חריפה אששש!!!!
    אבל הכי טעימה בעולםם
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  13. מאת אבישג:
    מעולם לא אהבתי שקשוקה- לא של מסעדות ולא של בית, אחרי שהכנתי וטעמתי את השקשוקה שלך אבא מיקי- אין כמוך!! השקשוקה הכי טעימה בעולם!! תודה רבה!!
    קושי המתכון:
    טעם המתכון:
    כמה אהבתם:
    מספר מנות (1-5):
    דירוג כללי:
  14. מאת חגית:
    שקשוקה פצצה!

כתיבת תגובה

דרגו את המתכון

קושי המתכון:
טעם המתכון:
כמה אהבתם:
מספר מנות (1-5):
דירוג כללי: